19 jul 2019

Urgente vraag aan minister VWS Hugo de Jonge: wat zijn uw snode plannen?

De opdracht om de transitie van de Nederlandse jeugdzorg in kaart te brengen resulteerde in het onderstaande artikel, met speciale aandacht voor het Schotse Girfec dat nu in Nederland ingevoerd wordt.
__________________________________________________

11 juni 2019 - Het kwam als een donderslag bij heldere hemel: opeens kregen Rudy en Karin te horen dat er vier verschillende staatsvoogden waren aangewezen voor hun vier jonge kinderen. “Wij dachten dat het nog lang niet zover was dat de Wet voor Staatsvoogden zou worden aangenomen, dus we wisten niet wat we hoorden,” legt Rudy uit.

De aanleiding was een brief van hun huisarts dat alle vertrouwelijke medische gegevens van hun kinderen waren doorgestuurd naar vier anonieme staatsvoogden.


Karin: “Niemand houdt zoveel van mijn kinderen als ik. Ik ben hun moeder! Ik kan er gewoon niet bij dat de overheid vindt dat een wildvreemde het welzijn van mijn kind beter kan waarborgen dan ikzelf. Wat een ongelooflijke betutteling!”


Rudy voegt toe: “Dit lijkt alsof wij ergens van beschuldigd worden. De instanties vertrouwen er niet op dat wij het beste voor onze eigen kinderen voor hebben. Dit ondermijnt onze rol als ouders. In wat voor wereld leven wij als Big Brother bepaalt hoe onze kinderen opgevoed moeten worden?”


Dit verhaal is geen fictie, hoewel de namen veranderd zijn. De oorspronkelijke versie is het echte relaas van James en Rhianwen McIntosh, een leuk stel in Falkirk in Schotland. De ontwikkelingen die hieraan vooraf gingen worden nu ook in Nederland ingezet. Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten